Någonstans brister himlen av Erika Olofsson Liljedahl

 

Livet som fiskare är slitsamt och Elis får tidigt hjälpa sin far i Bohuslän under sent 1920-tal. Elis och hans syster Signe har vuxit upp med att deras fars vrede har styrt deras liv. Signe som är äldre har sett mer av vreden medan Elis i möjligaste mån har skonats. När Signe får ett brev ändras allt. Hon konfronterar sin far med det som står i brevet och hann uppmanar henne att försvinna. Elis får inte veta den riktiga anledningen till att Signe har gett sig av. Utan sin syster blir livet ännu svårare och när ytterligare en tragedi inträffar beslutar han sig för att resa efter Signe och ta med henne hem. 

Det här är andra boken som jag har läst av Erika Olofsson Liljedahl och kanske hade jag för höga förhoppningar. Nu borde jag kanske ha läst den här boken först eftersom det här är hennes debut. Om jag inte hade läst en bok tidigare så hade jag nog hyllat den här mer. Det här är en finstämd bok om syskonkärlek och frågan var man hör hemma. Jag tyckte om boken från start till slut så mitt gnäll ska tas med en rejäl nypa salt. Författaren har ett trevligt språk som gör att sidorna flyger fram och miljöbeskrivningarna är bra.

Läsvärd. En bok av en författare som verkar lyckas skapa böcker som bara blir bättre och bättre.

Någonstans brister himlen finns på Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Så lustigt. Jag läste den här först och tyckte den var fantastisk. Sen hade jag kanske lite för höga förväntningar när jag skulle läsa hennes andra bok, och den var bra men jag blev ändå lite besviken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltid roligt med så olika åsikter. Kanske är det så att man bara ska läsa en bok av den här författaren

      Radera