Gräset är alltid blodigare på andra sidan häcken av Sofia Rutbäck Eriksson

 

Katarina Zapp jobbar som revisor på byrån Lindt & Lindt. Jobbet som revisor är inte spännande och egentligen är det kanske något annat som Katarina borde ägna sig åt. För att göra livet mer intressant plöjer Katarina deckare och har aldrig långt till en chokladbit. Hennes kost består av choklad, ostbågar och alkohol. När en av Katarinas grannar blir av med sin permobil beslutar sig Katarina för att ta reda på vem som har stulit den. 

Jag tänkte mig att det här skulle vara en lättsam och rolig bok. Mycket möjligt att någon annan som läser den kommer att tycka att det är en bra beskrivning av den men det tycker inte jag. Biten med aluminiumfolie var det enda som påminde om att vara roligt men resten nej. Jag ser inte riktigt det komiska i en person som lever på choklad, har lite underliga arbetskollegor och inbillar sig saker. Lite funderade jag på om det var en ungdomsbok för de väldigt tidiga tonåren men den ska tydligen vara för vuxna. Nu finns det massor av ungdomsböcker som passar att läsa oavsett vad man har för ålder så inget ont om ungdomsböcker. Den här boken passade mig inte alls. Främsta anledningen var att om att jag läser en bok som ger sken av att vara lite rolig så förväntar jag mig det.

Inte läsvärd. Boken är inte rolig och ingen av karaktärerna tilltalar mig. 

Gräset är alltid blodigare på andra sidan häcken finns på Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Haha det är så intressant att se hur olika man tycker! Jag som brukar vara jätteskeptisk till böcker som beskrivs som roliga tyckte faktiskt om den här :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi verkar inte tycka lika om en enda bok. Lite komiskt faktiskt

      Radera