Den sjätte gudinnan av Karin Alfredsson

 

Läkaren Ellen Elg har åkt till Indien på ett FN-uppdrag. Hon ska tillsammans med advokaten Madhu Misra åka runt till byar och höra efter om pengar från FN har använts korrekt. Svaret blir det samma i alla byar att kvinnorna har fått det bättre och fått lära sig mer om rättigheter. Ellen och Madhu nöjer sig inte med svaren och beslutar sig för att besöka byarna själva och få veta hur det egentligen är.
Amrita visste att det var något som var annorlunda dagen det hände. Hon visste att hennes svärmor och make var missnöjda med att hon inte blivit gravid men att de skulle göra som de gjorde hade hon inte anat. 

Den här boken är del fyra i serien om Ellen Elg och den här boken var den bästa hittills. Precis som i de andra böckerna är det kvinnors situation i olika delar av världen som tas upp och i den här är det då Indien som allt kretsar kring. Lite inblick ges i kastväsendet och den osunda makten som några män har i byar. Kvinnors situation med svärmödrar och makar som de måste lyda och riskerar misshandel eller att bli dödade om de agerar på något felaktigt sätt enligt de tidigare nämnda personerna. Det finns riktigt starka kvinnliga karaktärer i den här boken och det väger lite upp det fasansfulla som sker. 

Läsvärd. En bok som ger en inblick i kvinnors utsatta situation i Indien

Den sjätte gudinnan finns på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar