Farlig lek av Angela Marsons

Efter en tids arbete kan äntligen polisen med kommissarie Kim Stone i spetsen ta sig in i familjen Dunns hem på ett lagligt sätt. Misstanken har funnits att fadern i familjen Leonard Dunn har förgripit sig på sina döttrar. När polisen är inne i hemmet och ser allt så råder det inte längre några tvivel om vad Leonard utsatt sina barn för. Frågan som återstår är om frun varit medveten om vad som skett i deras hus eller inte?
En man hittas knivhuggen till döds i en gränd och kommissarie Kim Stone får fallet på sitt bord. När de kollar upp mannen visar det sig att han nyligen har kommit ut från fängelset. Anledningen till hans vistelse i fängelse var en brutal våldtäkt som han utsatte en ung kvinna för. Kim Stone beslutar sig för att ta en pratstund med den kvinnan.

Det här är andra boken om Kim Stone och Angela Marsons har lyckats med ännu en bok. Så vitt jag kan minnas så har jag aldrig tidigare blivit tvingad att ta pauser i läsandet för att en karaktär är så obehaglig. Hur författaren lyckats skapa en så pass obehaglig och trovärdig karaktär som Alex Thorne förstår jag inte. Kim Stone är en karaktär som det är lätt att gilla och att hon är trasig bidrar till det. Det är spännande från första till sista sidan. Det enda tråkiga med den här bokserien är att den inte kom ut för tio år sedan istället, då hade jag nämligen sluppit vänta på att nästa bok ska ges ut.


Läsvärd. En författare som skapar trovärdiga karaktärer och spänning.

Farlig lek finns på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar