Ingen utväg av Cara Hunter

När larmet kommer att familjen Esmonds hus brinner i norra Oxford tar det inte många minuter innan brandkåren är på plats. Enligt grannar finns det en risk att två vuxna och två barn befinner sig i huset så brandkåren tar sig fort in. Två barn hittas, den yngsta är avliden medan den äldre är vid liv och transporteras till sjukhus. Föräldrarna går det inte att hitta i huset och senare framkommer det att fadern ska vara på en konferens i London. Kriminalkommissarie Adam Fawley med kollegor får ett otrevligt jobb framför sig att reda ut vem som som har tänt eld på huset.

Det här är tredje boken om Adam Fawley och hans kollegor. Det lutar åt att det här blir en bokserie som jag kommer att fortsätta att läsa. Karaktärerna växer för varje bok och böckerna blir bättre.
I den här boken får man följa polisens arbete samtidigt som man får följa livet i familjen Esmonds innan branden. Bakgrunden och nutiden får sin upplösning samtidigt och jag blev förvånad över att jag nog tyckte att bitarna i boken som hanterar dåtid är mer spännande. Svagheten i Cara Hunters tidigare böcker har varit slutet och slutet i den här boken är bättre än de tidigare böckerna. Jag skulle inte kalla det för ett bra slut men acceptabelt. En del saker/händelser var det lite för lätt att räkna ut men överlag så var det en del spänning och karaktärer som växer för varje bok.

Läsvärd. Bra karaktärer och familjen Esmond blir mer än offer tack vare att man får följa dem innan branden.

Ingen utväg finns på Adlibris och Bokus

2 kommentarer: