Pumaspår av Nevada Barr

I Guadalupe Mountains nationalpark jobbar Anna som ranger. Varje vår och höst ger sig rangers ut i nationalparken och följer bestämda linjer för att leta efter pumor. När Anna är ute på en sådan vandring ser hon gamar som kretsar. Antalet gamar får Anna att dra slutsatsen att det måste finnas ett större avlidet djur i närheten och hon beger sig mot området som gamarna kretsar över. Det stora djuret visar sig vara en av hennes kollegor.

Jag tänkte att det skulle vara roligt att läsa en deckare som utspelar sig i en annorlunda miljö och det var det. Karaktärerna hade kunnat byggas upp lite bättre men Anna kom till liv och det var det viktigaste. Miljön beskrivs på ett sätt så att man kan förstå hettan och det ogästvänliga klimatet. Boken var hyfsat spännande men slutet blev lite för avhugget för min smak. Jag har reserverat fler böcker i serien om Anna Pigeon för det här var en trevlig bok.

Läsvärd om man är ute efter en lättsam hyfsat spännande bok.
Pumaspår finns på Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Jag gillar böckerna om Anna Pigeon. Trevligt taggig hjältinna, kärlek till djur och natur och emellanåt riktigt spännande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en bok med charm så den föll mig i smaken

      Radera