Inte ensam av Elizabeth Haynes

Sarah Carpenter har bott ensam med sina två hundar sedan dottern flyttade för att plugga. Maken omkom några år tidigare i en olycka och efter det har det varit en kamp för att få ekonomin att gå ihop. Sarah har inte lyckats skriva och illustrera någon bok som har nått upp till tidigare framgångar och börjar fundera på att sälja huset. När en gammal bekant till henne och den avlidna maken slänger ut ett inlägg på facebook att han letar bostad beslutar sig Sarah för att svara. Hon erbjuder Aiden att flytta in i stugan på hennes mark.

Jag trodde att det här skulle vara en spännande bok och runt 60 sidor av 270 var nog det. Resten var däremot lite en nypa dålig tantporr, lite en nypa meningslös utfyllnad, sensuell massör, problem med kontakten med sin son och hjälplöst fruntimmer. Uppriktigt sagt om man nu vet att en knäppis smyger runt så lär man se till att i alla fall vara beväpnad med en brödkniv. Det jag funderade mest på medan jag läste boken var om Tess var en border collie eller en långhårig collie och det är inte direkt det som borde vara viktigast. Nu vet jag inte om det är översättningen som har gjort boken sämre än den är på engelska. Om jag någonsin kommer att läsa något mer av författaren så får det bli på engelska.

Inte läsvärd
Inte ensam finns på Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Nej, inte om du inte är väldigt intresserad av att läsa om en person som dricker mycket te och tar promenader med sina hundar

      Radera
  2. Låter som jag kan hoppa över den boken då :)

    SvaraRadera