Adams revben av Nuruddin Farah

Ebla en ung kvinna i Somalia går ett öde till mötes som hon inte vill acceptera. Hennes farfar som är den som har uppfostrat henne efter att hennes föräldrar gick bort har beslutat att hon ska gifta sig med en äldre man. Ebla slits mellan önskan att stanna kvar för att ta hand om sin farfar och att lämna det nomadiska lägret för att slippa gifta sig. Valet blir att lämna allt hon känner till och bege sig till en släkting i staden Belet Wene. Det visar sig att släktingens fru är höggravid och de uppskattar att få hjälp till en början.

Den här boken var intressant eftersom den visar ett annorlunda sätt att leva och ett samhälle som är långt ifrån det jag är van vid. Det tråkiga med boken var att jag aldrig kände med Ebla, hon är med om en hel del otrevligheter och det borde ha väckt någon känsla hos mig. Om hon hade kommit mer till liv i boken hade det gjort mycket för den. Som det var nu kändes hon aldrig levande.

Läsvärd för att man som läsare får inblick i en helt annan värld men ingen höjdare.
Adams revben har tidigare kommit ut på annat förlag men ska ges ut nästa år på nytt och då går det att köpa den på Adlibris eller Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar