Mafioso av Ray Celestin

Året är 1928 och i ett varmt Chicago råder det fortfarande ett spritförbud vilket de kriminella utnyttjar. De driver krogar och smugglar sprit och har kopplingar till de styrande i staden.
Ida Davis och Michael Talbot jobbar som privatdetektiver för firman Pinkertondetektiverna. In på deras kontor kommer Mrs Van Haren och vill ha hjälp med att hitta sin dotter som försvann spårlöst tre veckor tidigare.

Jag gillade Yxmannen men den här boken var för mycket av allt. För många olika kriminella, för mycket jazz, konstiga kopplingar mellan personerna och ett dåligt slut som kändes för självklart. Jag vet inte heller varför jag irriterade mig mer på att författaren skrivit in riktiga personer i den här boken när det inte störde mig i Yxmannen. För min del blir det nog inte något mer av Ray Celestin i framtiden.

Inte läsvärd
Mafioso finns på Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Det lät inte bra! Tyckte mycket om Yxmannen men då kanske jag kan skippa den här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker nog att du ska läsa den ändå för de flesta verkar gilla den. Kanske bara jag som är gnällig, de sista hundra sidorna var okej

   Radera
 2. Jag var inte jätteförtjust i Yxmannen, för många personer på jakt efter samma mördare och får många konstiga samband dem emellan. Jag är inte säker på att jag kommer läsa Mafioso.

  SvaraRadera