Corpus delicti av Elias Palm

I arbetet som rättsläkare så är det upp till Ella Andersson och avgöra vilka som avlidit av olycka, sjukdom, självmord eller mord. I en del fall är det tydligt vilket som stämmer men i andra fall krävs det mer för att avgöra. John Westmark har enligt rapporten hittats av sina föräldrar efter att han har hängt sig i deras garage. Det är dock något som inte riktigt verkar stämma med uppgifterna som lämnats och hur kroppen ser ut.
 När Ella och hennes sambo åker till fjällen över jul blir det en vändning i deras relation. De inser båda att det är dags för dem att separera. En hobby som Ella har är att titta på olika auktioner online och en dag fastnar hennes ögon på en auktion av ett bordsur. Bordsuret påminner mycket om ett bordsur som fanns i hennes barndomshem. Det uret kan det dock inte vara för när Ella var sex år avled hennes far i en kraftig brand i deras hem och uret fanns i deras hus. Ella lägger ett bud på uret och det blir hon som vinner auktionen. Uret får henne att börja nysta i vad som egentligen hände så många år tidigare.

Tempot i boken frustrerade mig i början för det händer inte så mycket och ibland hade jag velat kunna snabba upp boken. Efter att ha läst halva boken kom jag mer in i den och då insåg jag att det kanske inte är nödvändigt med ett högt tempo i alla böcker. Ella är en intressant karaktär även om det ibland känns lite tjatigt med karaktärer som kommer från överklassen men gör allt för att dölja det. När det gäller den typen av karaktärer skulle det vara upplyftande om de någon gång inte skulle ha en massa pengar på bankkontot. Nu kommer inte Ellas pengar från de rika släktingarna men hon har ändock gott om pengar. Jag planerar att läsa fler böcker om Ella Andersson

Läsvärd
Corpus delicti finns på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar