Ond skörd av Sharon J Bolton

Så här såg det ut i morse
Familjen Fletchers hus byggdes på mark som gränsade till kyrkogårdar. Kanske inte den mest idylliska plats för ett hus men de trivs. Familjen Fletcher består av föräldrarna Alice och Gareth och de tre barnen Tom, Joe och Millie. När Tom börjar prata om att en konstig flicka iakttar familjen tolkar föräldrarna det som inbillning.
Psykiatern Evi har fått en ny patient, en ung kvinna som förlorade sitt barn i en olycka och inte har lyckats komma vidare. Evi vill veta mer om olyckan och se platsen själv och beslutar sig för att ta en ridtur till byn var det hände.
Harry är den nya kyrkoherden och redan under sitt första besök i kyrkan får han en olustig känsla av att vara iakttagen. Kyrkan har inte haft någon organiserad andaktsutövning på många år men Harry har inte fått veta varför det varit så.

Det här är den typen av bok man sugs in i och bara vill veta hur det ska gå. Att räkna ut hur en del saker hänger ihop är inte så svårt men det tar inte bort något från boken. Ibland gör det helt enkelt inget att man vet en del saker fast man inte kommit till sidorna var allt förklaras. Det är en lagom olustig bok och den är spännande.
Att jag läste den här boken får jag tacka bloggen Kulturnästet för, de skrev om boken för ett tag sedan och det fick mig att vilja läsa den.

Läsvärd
Ond skörd finns på Adlibris och Bokus

2 kommentarer: