Fårbondens dagbok av James Rebanks

Det här är en bok som avslöjar det mesta i titeln. Det är helt enkelt så att James är en fårbonde i Lake District. Att vara fårbonde är något han mer eller mindre har i sina gener.Som barn följde han med sin farfar och lärde sig från en tidig ålder hur man tar hand om får. Även hans far var fårbonde och att jobba på gården var en självklarhet under uppväxten. Att gå i skolan såg James som något meningslöst, hans liv var bland fåren och tiden i skolbänken var bara bortkastad. Inställningen till skolan förändras med tiden.

Att läsa om en person som har valt att försöka hålla fast vid traditioner och leva det liv som gör honom lycklig kan aldrig vara fel. Tankar och känslor om marken, fåren och kopplingen till alla som tidigare levt sina liv på marken låter kanske inte så intressant men det är det. Det är ingen romantiserad bild av livet på landet utan det är ett slitsamt liv fyllt av glädjeämnen och oro för djur och ekonomi. I allt så märks det ändå så tydligt att James och hans familj är på den plats de ska vara.

Läsvärd
Fårbondens dagbok finns på Adlibris och Bokus

Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om Fårbondens dagbok - ett liv på den engelska landsbygden av James Rebanks (Bok) av James Rebanks

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar