Författare man bör ha läst något av

Det känns som om det finns en drös författare som man borde ha läst minst en bok av. I en del fall har det varit ett mysterium för mig varför man borde läsa något av dem för böckerna jag läst har jag tyckt var skräp.
En författare som jag hört mycket om men som jag inte kunde minnas att jag läst något av är Virginia Woolf. Jag beslutade mig för att ändra på det och därför lånade jag Mrs Dalloway. Boken handlar om Clarissa Dalloway som håller på och förbereder en fest hon ska hålla i på kvällen. I boken får man följa hennes förberedelser för festen från morgon till kväll och hennes tankar på sitt eget liv. En del av de inbjudna till festen och människor de kommer i kontakt med får också ta plats. Det är svårt att ge någon beskrivning av boken för det är inte så mycket som egentligen händer utan det är mer tillbakablickar på ett liv.

Det här är en bok som låter ohyggligt tråkig men det är den inte lustigt nog. Det händer inte mycket men ändå fastnade jag i den samtidigt som jag irriterade mig på hur ytlig Clarissa är på ett sätt med sin fest. Hon är en udda karaktär som är ytlig, grubblande, lite osäker men eftertänksam.

Läsvärd blir mitt omdöme
Mrs Dalloway finns på Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Låter lovande. Finns så många författare jag känner att jag borde läsa åtminstone en bok av och Virgina Woolf är en av dem. Jag har lagt in henne i min Boktolva 2018. Listan innehåller 20 författare jag inte läst, målet är att jag under året ska läsa 12 av dem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag känner samma sak men ändå blir det ytterst sällan av att jag läser något av författarna

      Radera