Honungsfällan av Unni Lindell
Honungsfällan är sjätte boken om Cato Isaksen.

När Cato Isaksen kommer tillbaka till jobbet efter att ha varit sjukskriven får han en otrevlig överraskning. Medan han har varit borta så har avdelningschefen Ingeborg Myklebust anställt en ny utredare i hans team. Att Cato inte fick vara delaktig i det beslutet är något som han inte kan släppa. Att han sedan inte alls kommer överens med teamets nya medarbetare Marian Dahle gör inte saken bättre.
En sjuårig pojke är försvunnen sedan en vecka och fast platsen var han försvann har sökts igenom många gånger finns det inga ledtrådar. En äldre kvinna Vera Mattson var den sista som såg honom och enligt henne sprang han iväg.
Cato Isaksen och hans team får ta itu med ett fall som rör en ung kvinna som har blivit ihjälkörd av en bil. Efter att ha jobbat med det fallet en tid verkar det som om det kan finnas kopplingar till den försvunna sjuåringen.

I den här boken är det två nya karaktärer som kommer in i serien och det är bra. Särskilt så är det Marian Dahle som får ta plats och det är något som lyfter serien ett snäpp. Det behövs nog en stark kvinna som inte tar någon skit för att balansera med Cato, hon är dock rätt irriterande och barnslig men tillför ändå något. Själva historien i den här boken känns klurigare än i de tidigare. Känns lite som om serien hade vunnit på att ha haft med Marian Dahle från start, blir inte förvånad om jag kommer att irritera mig på henne i senare böcker och önskar att hon aldrig hade dykt upp. Av böckerna jag läst om Cato Isaksen så är den här en av de bästa.

Läsvärd
Honungsfällan finns på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar