Må evigheten förlåta av Anna Jansson

 I Hällefors har det hänt mycket och det händer även saker i nutid. En äldre kvinna ger sig ut på Tyskmossen för att plocka hjortron. Oturen är framme och hon kliver av misstag bredvid en tuva och sjunker. När hon tar sig upp gör hennes rörelser att liket av ett barn blir synligt. Kvinnan Berit ser en liten fot och drar upp barnet och ringer polisen. Kriminalinspektör Kristoffer Bark skickas till platsen och det blir inte bara ett dött barn han får ta hand om utan hans syster journalisten Kristina dyker också upp. 

Det här är femte boken om Kristoffer Bark. Grundhistorien i den här har skruvats ett par varv och lite mindre hade varit bättre. Kristoffers privatliv går lite för långsamt framåt och det är lite för mycket stampande på samma plats. Alex och Mias tidigare liv börjar det bli dags att få lite mer insikt i. Boken är okej men ska man se på den som en bok i en bokserie så ska det gå framåt lite mer.

Må evigheten förlåta är en mellanbok i bokserien om Kristoffer Bark. I personernas privatliv händer det inte mycket och själva deckarbiten är överdrivet tillkrånglat. Boken är ändå läsvärd men inte minnesvärd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar