Från någon som vill dig illa av Karin Alfredsson

 

1973 skickas Gun-Lis, Jonny och många andra barn till sommarkollot Nässelbacken. För en del av barnen blir det en rolig sommar men för Gun-Lis och Jonny blir det inte så. Åren har gått och barnen har blivit vuxna, en del har inte tänkt på Nässelbacken på många år men ett inlägg på facebook blir en påminnelse. Det delas med sig av glada minnen och de flesta är eniga om att det var en trevlig tid. En som vågar skriva att allt inte var bra är Jonny vilket leder till att Gun-Lis tar kontakt med honom. Tillsammans enas de om att det är dags för hämnd.

Karin Alfredsson lyckas alltid skildra människor och hemskheter på ett sätt som gör att man känner med de utsatta. Tanken på hämnd och att människor förr eller senare får stå för vad de gjort är alltid en trevlig tanke. Det känns mänskligt att önska att ingen ska komma undan för evigt. När jag läser böcker om hämnd kan jag aldrig låta bli att fundera på hur de går för de som inte bär skuld, anhöriga till de skyldiga. Hur det går för dem får man som läsare inte veta. Jonny och Gun-Lis har ingen brist på fantasi vilket gör boken underhållande. Det finns personer i boken som jag känner med och andra har jag ingen medkänsla med.

Från någon som vill dig illa är en läsvärd bok om hur några veckor i barndomen kan påverka ett helt liv och behovet av hämnd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar