Böcker, hittegods och ensamma hjärtan av Susan Wiggs

 

Natalie Harper ska bli befordrad på jobbet och en fest ska hållas. Hennes pojkvän har inte kunnat komma men hennes mamma har lovat att göra det. Natalie blir besviken när hennes mamma ej kommer men det är inte första gången som hon missar något viktigt. När det visar sig att Nathalies mamma har dött och hon plötsligt behöver ta hand om sin mammas bokaffär och Andrew Harper,Natalies morfar som lider av demens innebär det en drastisk förändring.

Boken började bra men sedan gick det utför. Böcker med söta små berättelser klarar jag men när det känns som om de blivit doppade i sirap och rullade i socker så har det gått för långt. Perfekt barn, snygga perfekta män och ekonomiska problem som blir lösta. Uppriktigt sagt nu hur många människor skulle ge bort flera värdefulla föremål när de står på ruinens brant? Och sedan hittar de magiskt ännu fler föremål med ett galet högt värde. Det blev helt enkelt för mycket för mig.

Böcker, hittegods och ensamma hjärtan är en bok där allt slutar på bästa möjliga sätt och enhörningar skuttar runt på rosa moln. (Jag ljuger om enhörningarna). Inte läsvärd, lite för mycket av allt för min smak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar