Giftmakerskan av Sarah Penner

 

Nella följer i sin mors fotspår i London 1790 men gör saker lite annorlunda. Nellas mor drev ett apotek i London och när hon dog tog Nella över. Efter ett svek ges Nella chansen att hämnas och det blir starten på hennes nya karriär. Hon hjälper fortfarande kvinnor med sina pulver blandningar, ibland är blandningarna till för att lindra och bota och andra gånger är blandningarna till för att ta livet av män.

Nutid. Tanken var att Caroline Parcewell och hennes make skulle fira sin 10 åriga bröllopsdag med en resa till London. När Caroline får reda på att hennes make varit otrogen beslutar hon sig för att åka själv till London. Hon får ett erbjudande av en främmande man att prova på mudlarking. Första tanken är att avstå men sedan står hon på flodbotten och letar efter föremål. Caroline hittar en gammal glasflaska med en litet djur inristat och beslutar sig för att ta reda på varifrån flaskan kommer.

Jag uppskattar alltid böcker med två separata berättelser i olika tidsåldrar så boken får ett plus för det. Att få en liten inblick i London på slutet av 1700 talet var intressant. Bakgrunden till att Nella tillverkar gift bidrar till berättelsen och jag uppskattade 3/4 av boken. Lite fånigt blev det emellertid när det gäller nutid och Caroline. Jag hade uppskattat om boken handlade mer om Nella och om man hade fått följa henne under en längre period. Det som mest drar ner betyget är slutet på boken. Upplösningen på allt blir lite för perfekt.

Läsvärd även om slutet hade kunnat vara bättre.

Giftmakerskan finns på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar