Gladiator av Jens Henrik Jensen

 

Niels Oxen har efter mycket om och men beslutat sig för att gå i terapi för sin ptsd under sin behandling inser han att han kan hjälpa andra krigsveteraner som också lider av ptsd. Han blir mentor för en liten grupp och de ger sig ut på en överlevnads resa.

Margrete Franck får en order av sin chef på PET att genast ta sig ut Till Tuse Næs och närvara när en kropp dras upp ur vattnet. Något svar på varför hon som jobbar i Säkerhetspolisen ska göra det får hon inget svar på av sin chef. På platsen träffar Franck på en kvinnlig polis som säger sig komma från Köpenhamns polisens efterlysningsavdelning. Det hela verkar underligt och Franck kommer att träffa på den kvinnliga polisen på fler brottsplatsen.

Det här är femte boken om Oxen och det är en serie som jag har blivit mer förtjust i för varje bok. Hur den här skulle sluta försökte jag inte ens gissa. En liten varning bör nog ges för det är grymma och otäcka händelser i boken. Oxen har gått från övermänniskan han var i de första böckerna till en mer "vanlig" person med speciella förmågor. 

Läsvärd. Spännande från första till sista sida.

Gladiator finns på Bokus och många andra bokhandlare


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar