Jakten på Johnny Bode-skandalernas man av Ingmar Norlén

 

När Johnny Bode föds 1912 så har hans föräldrars äktenskap varit knackigt under en tid. Hans pappa försvinner fort ur bilden. Första åren av sitt liv bor Johnny på en del olika ställen, hos sin moster, hos sin morfar och även i fosterhem. Han får i en ung ålder smak för sprit och stjäl. När hans mor gifter om sig flyttar Johnny till sin mor och får en styvfar. Det visar sig inte bli så lätt att få ordning på Johnny. Johnny går sin egen väg i livet och lyckas trots allt bli en framgångsrik kompositör och skivartist på 1930-talet. Allt lyckas han senare rasera på grund av felaktiga val/sjukdom.

Oavsett vad man tycker om Johnny Bode så går det inte att undvika att bli förbluffad över allt han hann med i sitt liv. Han måste ha haft en otrolig drivkraft men det är synd att omgivningen inte lyckades hindra honom från att förstöra allt han lyckats bygga upp. Jag kan inte tänka mig något annat än att han var manisk under en del av de konstiga händelserna. Jag hörde första gången talan om Johnny Bode på tv-programmet som gick ut på att kändisar skulle få veta mer om sin släkt. Någon av kändisarna var släkt med Johnny Bode på något sätt och det lilla de sa om Johnny Bode fick mig att bli nyfiken på honom.

Läsvärd. Johnny Bode var en fascinerande person med ett otroligt driv som ibland fick honom att sätta krokben för sig själv. Boken ger en fin och rak bild av en person som inte hade det så lätt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar