Torsdagsmordklubben av Richard Osman

 

När Joyce får en fråga om knivskador av Elizabeth har hon ingen aning om vad det kommer att leda till. Frågan blir starten på Joyces nya liv som inkluderar torsdagsmordklubben och att hon blir vän med medlemmarna. På torsdagar så ägnar de sig åt att försöka lösa olösta mord.  Alla som är med i klubben bor på det lyxiga äldreboendet Coopers Chase. Vad Ron, Ibrahim och Joyce tidigare jobbat med är ingen hemlighet men vad Elizabeth egentligen gjort är det ingen som riktigt vet. Eftersom det är ett äldreboende så kommer polisen med jämna mellanrum för att prata om säkerhet och olika sätt som personer försöker lura äldre. Polisen som har turen/oturen att informera på äldreboendet är Donna. Hon tror att det ska bli som det brukar men så blir det inte och tack vare att deltagarna i klubben gillar henne så leder det till nya arbetsuppgifter.

Den här boken gillade jag från första ordet till det sista. De äldre skildras med värme och bara för att de är äldre så är de inte odugliga. Vänskap, vardag och mord i en perfekt blandning och kanske är det så att mord inte alltid är fel. Jag har skrattat åt händelser i boken, känt med de ensamma och bara njutit av läsningen.

Läsvärd. Jag hoppas på att få läsa fortsättningen snart och att den är lika bra.

Torsdagsmordklubben finns på Bokus


2 kommentarer:

  1. Nu blev jag faktiskt lite nyfiken på den ändå, jag har inte varit det hittills.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är inte omöjligt att jag uppskattade boken mer på grund av den vansinnigt sega boken om bläckfiskar jag läste innan den här

      Radera