Det sista livet av Peter Mohlin & Peter Nyström

 

2009 försvinner Emelie, en ung kvinna som är arvtagare till en av de mest framgångsrika företagen i Sverige. Hennes kropp hittad aldrig men spår gör att poliserna riktar in sig på en ung man.

2019 vittnar FBI-agenten John i en rättegång i Baltimore på grund av faran för hans liv kommer han att få en ny identitet efter rättegången. Tanken är att han inte ska bosätta sig på någon plats som han har kopplingar till, John har andra planer. Han vill tillbaka till Sverige, landet han lämnade när han var tolv. Kvar i Sverige finns hans mamma och halvbror, John känner att han har ett uppdrag att utföra i Sverige.

Det här var en bok helt i min smak. Mysteriet med vad som har hänt Emelie och nya ledtrådar som dyker upp om hennes liv. John och hans försök att hålla sin identitet dold samtidigt som hans måste ta risker för att få resultat. Det är en spännande bok och jag uppskattar att man som läsare sakta för se hela bilden.

Läsvärd. Spännande bok med lite oväntade händelser.

Det sista livet finns på Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Den gillade jag också. Deras nästa bok, Den andra systern, tyckte jag också var bra. Jag hoppas det blir en serie. Att de dessutom utspelar sig i Karlstad gör det inte sämre :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ser fram emot att läsa bok två så kul att få höra att den också är bra.

      Radera