Kvinnorna på 10:e våningen av Karin Alfredsson

 

Ellen Elg och hennes familj har flyttat till Vietnam. Ellen jobbar på ett sjukhus i Hanoi och tanken är att de ska stanna i ett par år. Att anpassa sig till ett sjukhus var det krävs att patienterna kan betala själva för smärtstillande och förbrukningsvaror är något som Ellen har svårt för. När en ung kvinna kommer in allvarligt skadad av sexuellt våld vill Ellen hjälpa henne medan sjuksköterskorna vill köra bort kvinnan.
Det är ingen som noterar en en gammal cigarettförsäljare men Lieu noterar vad som sker i parken. Hon beslutar sig för att det måste få ett slut och hon ska bidra till det.

Det här är andra boken om läkaren Ellen Elg och precis som i första är det jobbig läsning. Böckerna kretsar kring utsatta kvinnor och vad de utsätts för så det är långt ifrån en fellgood bok. Det här boken tar inte bara upp vilken utsatt situation prostituerade kvinnor i Vietnam lever i utan det handlar även om situationen för kvinnor överlag. En kvinnan karriär kan bli förstörd lätt medan en man kan göra i stort sett vad han vill. Böckerna är intressanta eftersom de även ger en inblick i kvinnors situation i olika länder. Mordet i boken kommer lite i skymundan och det är rätt när det gäller mord på dylika personer. 

Läsvärd. Obehaglig bok som skildrar livet för kvinnor i Vietnam. 

Kvinnorna på 10:e våningen finns på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar