Glasveranda med sjöutsikt av Hanna Blixt

 

Claes vet att han är en bra författare, tyvärr så verkar inte resten av mänskligheten inse det så på hans boksignering i en liten bokhandel finns det inga intresserade. När en äldre man kommer fram blir Claes glad över att i alla fall få signera och sälja en bok. Den äldre mannen visar sig ha en intressant historia och snart blir Claes uppslukad av det mannen berättar.

Nora har äntligen insett att hon måste göra slut med Jonas för att hitta tillbaka till sig själv. På vinst och förlust lämnar hon Stockholm med siktet inställt på att hälsa på sin kompis i Leksand. Där ska hon starta sitt nya liv. Nora har tur att Vega välkomnar henne med öppna armar med tanke på hur dålig Nora har varit på att höra av sig. Nästa steg blir att hitta jobb och boende.

Inte helt oväntat kanske för folk som läser här så började jag läsa den här boken under en tågresa. Jag håller mig till min tradition med lättläst under färd, fördelen är att det är lättare att lyssna på medpassagerare samtidigt som det går att läsa. Det här är en lättsam bok med en obligatorisk kärlekshistoria eller två med lite missförstånd. Delen av boken som handlar om den äldre mannen Torstens liv känns inte lika banal som berättelsen i nutid och det är oftast så det är med den här typen av böcker. Boken lovar inget som den inte kan leva upp till. Lite lätt kletig och perfekt romans i nutid och tragiska händelser i dåtid.

Läsvärd. Trasig kvinna möter trasig man och allt blir som i en saga

Glasveranda med sjöutsikt finns på Adlibris och flera andra butiker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar