En cirkel av sten av Elly Griffiths

Kriminalöverkommissarie Harry Nelson har fått ett brev som påminner obehagligt mycket om brev som han fick flera år tidigare. Bara tanken på att det kan vara samma brevskrivare gör det väldigt obehagligt med tanke på att den personen är död.
Ruth beslutar sig för att besöka en utgrävning, under promenaden dit får hon en chock. En av männen vid utgrävning ser ut som Erik, en man ur Ruths förflutna som visade sig ha en mörk sida. Under utgrävningen får en av arkeologerna fram ett skelett. Efter en snabb titt på den kan Ruth avgöra att det handlar om ett relativt nytt skelett.

Jag har läst många om inte alla böcker om Ruth Galloway vilket har gjort att det känns som om jag känner de olika karaktärerna vid det här laget. Att få fortsätta att följa dem i sitt arbetsliv och i privatlivet är fortfarande intressant. Alla utvecklas och fortsätter att vara viktiga för historien. För min del har det gått så långt att jag blir irriterad när deras privatliv inte utvecklas som jag tycker. I den här boken är det mindre tjat om Ruths vikt och kroppsform vilket var riktigt positivt.

Läsvärd. Spännande deckare med karaktärer som känns som bekanta efter att ha följt dem länge nu.

En cirkel av sten finns på Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Elly Griffiths är en av mina favoriter, just på grund av människorna. Allt prat om Ruth Galloways vikt blev lite tjatigt, särskilt som det visade sig att hon inte vägde så väldans mycket.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var bra i den här boken att det inte var något tjat om vikt (lite däremot om antalet steg tagna per dag)

      Radera