Gruvdamen av Daniel Svanberg

När Jakob flyttade till New York löd han sin fars råd och sökte upp Börje. Börje och Jakobs far var goda vänner när de växte upp men med åren blev deras kontakt sporadisk. Börje blev en framgångsrik författare och bosatte sig i New York medan Jakobs far Bengt blev kvar i Sverige. Under åren som har gått har Börje blivit en vän och mentor för Jakob så när nyheten når honom att Börje tagit livet av sig blir det ett hårt slag. Jakob inser att det nu är dags att resa hem till Sverige och träffa sin far.
Det har blivit den tiden på året igen som Sven bävar för, varje år sedan han var liten måste han göra Maja nöjd. Gör han inte det kommer det att drabba någon annan och det vill han inte. Problemet börjar bara bli att han redan skurit av sig sina tår och de flesta av sina fingrar.

Jag trodde att den här boken skulle vara otäckare än den är så på så sätt blev jag lite besviken. Författarens sätt att bygga upp spänning fick motsatt effekt på mig, antydningar om vad som ska ske byggde inte upp spänningen utan dödade den. Nu är boken inte på något sätt en mysig bok men den hade kunnat vara ännu bättre.

Läsvärd
Gruvdamen finns på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar