En vilsen själ av Göran Redin

Nu kan det kanske verka underligt med en bild på en ekorre men det finns faktiskt en liten koppling till boken. Jag tror inte att ekorren är en vilsen själ men på sidan 294 förekommer en ekorre även om den inte riktigt är i formen som på bilden.
Året är 1633. Karin är kvar på Leufsta och har vuxit in i rollen som förvaltare på bruket och arbetet med att ta hand om de två pojkarna efter att deras far avled. Louis de Geer har dock mer planer för Karin och när hon får ett erbjudande från honom krävs det lite för att hon ska inse att hon bör tacka ja.
Efter att Erik har besökt Karin en tid ger han sig av på nytt. Han väljer att följa med Jonas på sin resa hem till sin mor och för att träffa sin kärlek som han inte sett på några år.
Livet på Lövberga har blivit lite bättre och lite säkrare efter Eriks gåva och de räknar med att vintern som kommer ska bli lättare att överleva.

Det här är fjärde delen i serien om Lövberga och författaren lyckas på nytt väcka liv i en tid som ingen av oss fått uppleva. Krig skildras inte som en lång rad segrar utan som läsare får man insikt i livet alla soldater och de som följde soldaterna levde. Jag hoppas att det kommer en fortsättning för jag vill veta hur det går för många av karaktärerna. Böckerna är även intressanta eftersom författaren inte fokuserar på bönder eller de mer lyckligt lottade utan han blandar och ger på så sätt en inblick i de olika liv de levde.

Den här boken tackar jag Historiska Media för.

Läsvärd
En vilsen själ finns på Adlibris, Bokus och Historiska media

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar