Leona. Tärningen är kastad av Jenny Rogneby

En blodig naken liten flicka promenerar in på SEB på Nybrogatan. Väl inne på banken sätter hon igång en inspelning som berättar att det är ett rån och om personalen inte följer anvisningarna kommer flickan att skadas. Bankpersonalen ser ingen annan lösning än att följa anvisningarna och flickan tar sig ut från banken med en stor summa pengar. Trots att polisen fort är på plats lyckas ingen hitta flickan eller hennes flyktväg.
Det blir Leona Lindberg utredare vid Citypolisen som får ärendet. En skicklig polis som inte riktigt passar in.


Under de första 60 sidorna var min tanke om boken att det var ännu en författare som hakat på trenden med en udda huvudperson som verkar ha någon NPF-diagnos. Inget nytt under solen med andra ord men så fortsatte jag att läsa och fastnade. Leona är inte direkt någon karaktär som jag känner med eller för men hon är intressant och det är viktigare. Det är en del oväntade vändningar i boken och det höll mitt intresse uppe. Att det är mycket i boken som inte känns ett dugg troligt stör mig underligt nog inte.

Läsvärd
Leona. Tärningen är kastad finns på Adlibris och Bokus

Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om Leona. Tärningen är kastad av Jenny Rogneby (Pocket) av Jenny Rogneby

6 kommentarer:

 1. Jag har fortfarande inte läst någon av hennes böcker, men har tänkt göra det. Intressant att författaren lyckas få med dig på tåget trots att du tycker att mycket i boken inte känns trovärdigt, det gör mig mer intresserad av att läsa för att se vilken teknik författaren använder sig av för att lyckas med en sådan sak. Tack för inspirationen!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med, Leona är verkligen inte en karaktär man känner med eller för men boken är ändå spännande så man bara fortsätter läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog bara att konstatera att författaren lyckades=)

   Radera
 3. Svar
  1. Det gjorde jag också men sedan gick det utför

   Radera