Leona. Alla medel tillåtna av Jenny Rogneby

Eftersom jag gillade första boken om Leona kändes det som en bra idé att läsa fortsättningen.

Leona är i desperat behov av pengar för att lösa sin pengakris beslutar hon sig för att låta människor betala för hennes kunskap. De hon riktar in sig på är kriminella och det som de ska få lära sig är hur man begår det perfekta brottet.
En självmordsbombare försöker spränga sig själv utanför Riksdagshuset. Han lyckas inte riktigt utan spränger bara bort sina egna ben. När han efter en tid på sjukhus vaknar till liv vägrar han prata med någon annan än Leona.

Nej nej säger jag om den här boken. I den första boken är det en hel del lite för otroliga händelser men det fungerar ändå. I den här boken blir det mesta bara fånigt. Sannolikheten att någon kriminell skulle lita på en polis eller betala för att gå en kurs för en polis känns inte stor. När kunskapen som lärs ut i huvudsak verkar vara självklarheter blir det ännu mer osannolikt. Leona känns bara som en rätt puckad polis som inte lyckas med något men ändå ser sig själv som klok. Nu slutar den här boken på ett sådant sätt att man ska vilja veta hur det går men det fungerar inte på mig. Jag skiter fullständigt i fortsättningen och tänker inte läsa något mer om Leona.

Inte läsvärd
Leona. Alla medel tillåtna finns på Adlibris och Bokus

Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om Leona. Alla medel tillåtna av Jenny Rogneby (Bok) av Jenny Rogneby

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar