Brevbärarens sista möte av Dan Fränkel

Åren har gått och de var längesedan som de träffades. Det har hunnit bli år 2012 och nu har de beslutat sig för att försöka ta reda på vad som egentligen hände deras kamrat Robert 1976. Han försvann spårlöst och polisen verkade aldrig vara så intresserade att utreda vad som hänt. Vännerna anade att hans försvinnande hade med Roberts intresse för politik att göra med något bevis på det hade de inte.

Robert ser sin chans att komma bort från Stockholm och allt tråkigt som hänt när han ser ett anslag om att svenska studenter kan söka stipendium för att läsa en kurs i tyska på universitetet i Östberlin. Han beslutar sig att söka och blir antagen vilket gör att han 1969 befinner sig i Östberlin. Sina politiska åsikter döljer han inte utan visar snarare stolt upp sina åsikter genom att ha ett märke på sin jacka. En dag tilltalar en vacker kvinna honom och de börjar prata med varandra. Hennes namn är Belinda.

Jag måste erkänna att jag var rätt skeptisk till den här boken när författaren kontaktade mig med frågan om jag ville ha ett recensions exemplar. Det tog en stund av funderande från min sida innan jag beslutade mig för att jag ville läsa boken. Jag var orolig att det skulle vara mer politik än handling i boken och politik är inte direkt något som roar mig. Nu är jag glad att jag tackade ja. Boken innehåller politik men utan den mängden politik hade det inte varit en bra bok. Min nyfikenhet på hur det skulle gå för Robert och vilken typ av människa Belinda egentligen var fick mig att fortsätta läsa. Robert kommer till liv i boken mycket tack vare beskrivningar av hans tafatthet, hans ovilja till kroppskontakt och hans utseende. Beskrivningar av miljöerna och personerna i boken bidrar till att det politiska till viss del blir en bakgrundshistoria medan relationerna mellan karaktärerna framträder mer.

Läsvärd blir omdömet utan minsta tvekan.

Brevbärarens sista möte finns på Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Vilken fin bokblogg du har! Många fina tips hittar jag här. Bra att du har kategoriserat böckerna efter innehåll.
    Kram Karin (G+)

    SvaraRadera