Satanskäftarna av Mons Kallentoft

 

Under ett yogapass i det fria måste Sofia Karlsson ta en paus och smita undan för att kissa. Att hitta en undanskymd plats gör att hon går långt in i ett buskage. Det är fullt med flugor och det som lockat flugorna är en naken kropp.
Malins röriga liv börjar ordna upp sig. Hon sköter sitt jobb, har slutat dricka och träffat en man hon tycker mycket om. Hon vet hur lätt hon kan förlora allt på nytt och kämpar mot lusten att dricka. När hon kallas ut till platsen med den döda mannen och ser hans skador inser hon att det inte är en vanlig mördare som de kommer att jaga. 

Jag har läst alla böcker i serien om Malin Fors och det som gjorde henne speciell har minskat för varje bok. De döda talar inte längre till henne och privatlivet snurrar mest runt i en cirkel. Den här boken var lättläst och okej. För min del hade boken vunnit på mindre beskrivningar av Malins äventyr i sängen och mer beskrivningar av de mördade. Det känns som om den här boken är lite splittrad och inget är riktigt i fokus. Varken polisernas privatliv eller morden får så pass mycket plats att spänningen byggs upp. Twisten i boken var för förutsägbar men sättet boken slutar på gör att jag ändå kommer att läsa nästa bok i serien när den kommer. 

Läsvärd. Långt ifrån en bok som jag kommer att minnas för historien men okej

Satanskäftarna går att köpa på lite olika ställen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar