Sista färjan från Ystad av Karin Alfredsson

Stefan Blom och Therese Blom kör ombord på färjan i sista stund och resan mot Tyskland är påbörjad. Fast det är Tyskland som de är på väg mot finns det många människor i Sverige som de har berättat en annan version för. Till Anna-Karin Larsson säger Stefan att han är i Indien. Therese har fått flera personer att tro att hon ska jobba utomlands något år och därför har en lägenhet att hyra ut. Att leva på att lura människor fungerar bara till den dagen man försöker lura fel person.


Den här boken gillade jag på riktigt. Det är många människoöden som man får följa på grund av att det är många som blir drabbade av Stefan och Therese. Alla karaktärer känns trovärdiga och jag uppskattar att Stefan och Therese inte porträtteras som onda monster utan mer som vanliga människor. Jag utgår från att de som väljer att lura andra människor på pengar är som Therese och Stefan, vanliga människor helt utan moralisk kompass. Intressant var det även att inse på hur många olika sätt det går att luras.

Läsvärd. Perfekt bok att läsa på en tågresa, det gick utmärkt att tjuvlyssna på andra människor på tåget när de verkade tala om någon intressant och sedan återvända till läsning utan att ha missat något i boken.
Sista färjan från Ystad finns på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar