I betraktarens öga av Susan Casserfelt

Zeta är på väg tillbaka till konstnärsvärlden efter att ha tillbringat en tid på en militärbas i USA. I Örnsköldsvik planeras en utställning och Zeta beslutar sig för att visa en del av sina verk där. Hon planerar att lämna Florens och bege sig till Örnsköldsvik men innan hon hinner det så kommer det ett brev.
I Örnsköldsvik så  har kriminalinspektören Christian Modig gått i pension och ska avnjuta surströmmingspremiären med gäster. Ett telefonsamtal från Christians fd chef avbryter kvällen och Christian beger sig iväg för att möta sin fd chef. Christian blir tillfrågad om att arbeta med säkerheten runt utställningen och Zetas besök. Innan han riktigt hinner ta ställning till det hittas en kvinna mördad och bristen på poliser gör att Christian hoppar in och jobbar med utredningen.
Sam och Kajsa Nordin är på semester i Málaga, en bilolycka ändrar helt på deras planer att åka hem.


Det här är tredje boken i Höga kusten serien och tyvärr måste jag säga att jag inte tyckte att den var lika bra som de andra två. Nu kan det vara så att det var slutet som förstörde lite för mig men jag vet inte riktigt. Det kändes som om slutet blev lite för abrupt och det störde mig. Zeta är en udda karaktär och charmen med henne är att man som läsare aldrig riktigt kan veta hur hon ska agera eller hantera saker och det bidrar till att jag gillar böckerna. Den här boken är inte dålig utan den var spännande och jag gillar de flesta karaktärerna.

Läsvärd
I betraktarens öga finns som e-bok på Adlibris och Bokus

2 kommentarer: