Pulver av Sara Blaedel

Den avlidna mannen som först antogs vara en hemlös som dött genom fall visade sig istället vara en journalist som blivit mördad. Kollegorna till den mördade journalisten är alla upprivna och för Camilla är det självklart att försöka få information av sin goda vän polisen Louise. Louise har fullt upp med ett annat mord. En ung kvinna hittades mördad i en park och den utredningen är Louise delaktig i.

Det här var min typ av deckare. Louise kändes äkta med sin svårighet att få ihop privatliv och arbete. Att hon inte heller kändes som en känslokall robot bidrar till att jag gillade henne som karaktär.Själva deckargåtan kändes inte så nyskapande och inte var det svårt heller att räkna ut vem den skyldiga var. Nu antar jag i och för sig att människor inte mördar av så många olika orsaker så jag fördrar en logisk anledning framför att författaren ska snurra till det så mycket som möjligt. Jag ska helt klart läsa fler böcker i serien om Louise Rick.

Läsvärd
Pulver verkar inte säljas längre

2 kommentarer:

  1. Sara Blaedel är jag nyfiken på. Har sett hennes böcker på second hand lite då och då, hittar jag Pulver köper jag den. Jag vill alltid läsa serier i rätt följd. Just nu letar jag över hela stan efter Arne Dahs andra bok Ont blod.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är samma för mig. Ska jag ge mig i kast med en bokserie så vill jag läsa i rätt ordning

      Radera