De ickesynliga av Fredrik Härén

Alexandra pluggar på journalisthögskolan och jobbar extra på ett mentalsjukhus. Hon beslutar sig för att skriva ett projektarbete om barn med osynliga vänner vilket till stor del beror på att hennes bror har en son med osynliga vänner. Under en intervju med sitt brorsbarn Eric säger han att de osynliga finns runt dem hela tiden och att de vuxna borde vara rädda. Det budskapet får Alexandra även höra av andra barn. För att få kontakt med så många barn som möjligt startar Alexandra en hemsida så att föräldrar och anhöriga kan kontakta henne. En av dem som kontaktar henne är Adam som presenterar sig som förskollärare. En del av Adams frågor är underliga och får Alexandras fantasi att vakna till liv ytterligare. När hon vaknar en natt med känslan av att det är någon i hennes rum och hon känner sig manad att tända sin lampa för att förvisa sig om att det inte är så är det bara starten.

Det här är en udda bok och ibland hade jag svårt att avgöra om jag gillade den eller om det var för mycket flum för mig. Men efter att ha accepterat att det är som det är i boken så fastnade jag helt i den. En del saker är givetvis lite långsökta och allt i böcker behöver inte vara rimligt eller ens troligt bara det är medryckande. Jag fick även svaret på hur det egentligen är med enhörningar.

Läsvärd om man kan uppskatta en bok som är otrolig
De ickesynliga finns som e-bok på Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. (har jobbat ett par år på mentalsjukhus på 1970-talet, elchocker förekom fortfarande, elaka sköterskor som kunde slå patienter... kvinnliga sköterskor fick inte använda långbyxor!)

    SvaraRadera
    Svar
    1. ECT används väl än? Bortsett från det så förutsätter jag att det är bättre idag

      Radera