I morgon du av Lars Weiss

Diakoniexpeditionen i Klara Kyra har kontakt med runt 700 hemlösa, en som har fått hjälp genom kyrkan och prästen Lennart Karlberg är Acke. Tidigare var han hemlös men tack vare hjälpen har han nu egen bostad och sköter sig hyfsat. När Acke börjar prata om att hemlösa har försvunnit börjar prästen Lennart och diakonissan Karin att höra av sig till olika härbärgen. Efter att ha gjort lite efterforskningar beslutar de sig för att kontakta polisen.
Santino bor med sin mor och är ofta ensam på kvällar/nätter när modern jobbar. Han cyklar runt och har lärt känna en del av uteliggarna. Eftersom Santino inte alltid ägnar sig åt helt lagliga saker så har han lärt sig att vara uppmärksam på sin omgivning. Tack vare det lägger han märke till en del händelser som verkar ologiska.

En del av karaktärerna i boken kom inte riktigt till liv för mig förrän boken nästan var slut och det var lite tråkigt. Santino var en av personerna som kom till liv i ett tidigt skeende och hade han inte gjort det är jag osäker på om jag hade fortsatt att läsa. Det här är första boken i en serie och jag har även del två hemma så det ska bli intressant att se om karaktärerna blir mer levande.

Läsvärd. Det är en hyfsat spännande bok.
I morgon du finns som e-bok på Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Den är helt klart värd att läsa jag har den på en ljudbok eftersom jag har dysklesi men det är nog en av dom böcker jag har lyssnat på som verkligen är skrämmande men också spännande för för att vara en deckare jag kan ärligt säga att den får 9,5 av 10 för min sida

    SvaraRadera