Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck

Charlotte har fått hela sin framtid förändrad, alla planer hon hade för sitt liv med sin man Alex försvann i samma stund som han avled. Året som har gått sedan hans död har hon klarat mest tack vare jobbet med företaget som hon och Alex startade. När Charlotte får veta att hennes moster har testamenterat ett hus i London åt henne är första tanken att åka till London och fortast möjligt sälja huset. I huset ligger det en bokhandel som mostern Sara investerade all sin tid i och efter en tid i London förstår Charlotte varför mostern gjorde det.

Det här var verkligen inte min typ av bok på något sätt. Böcker som är lite lagom söta kan jag uppskatta men den här var som att äta socker med en matsked. Jag föredrar böcker som känns lite mer realistiska när det gäller balansen mellan tråkiga händelser och positiva händelser. Sedan kan jag även bli irriterad på "typiska" kvinnliga karaktärer. Med det menar jag kvinnor som istället för att konfrontera för att få reda på hur något är ägnar en evighet åt att spekulera hur något skulle kunna vara.

Inte läsvärd är enda omdömet jag kan ge för den här boken passade mig inte alls. Om man däremot gillar söta böcker om vänskap/kärlek så kommer den nog att uppskattas.

Bokhandeln på Riverside Drive finns på Adlibris och Bokus

2 kommentarer: