Odödlig av S.J. Bolton

Lacey Flint har inte jobbat sedan händelserna i Cambridge hon är inte ens säker på att hon någonsin kommer att jobba som polis igen.
Kriminalkommissarie Dana Tulloch har fullt upp med att utreda ett fall som rör döda barn. Någon lyckas locka med sig barn och mördar dem genom att skära upp deras halsar.
Barney är van att klara sig själv mycket fast han bara är elva år. På kvällarna umgås han med sitt gäng, var hans far är vet han oftast inte och det enda han vet om sin mor är att hon försvann när han var liten. De döda barnen är i samma ålder som han och hans vänner så det är något de ofta pratar om. Och han försöker själv ta reda på vem mördaren är, han misstänker en person men hoppas att det inte är så. Han är en fundersam kille som inte riktigt har någon att vända sig till och han är även Lacey Flints granne.

Det här är tredje boken om Lacey Flint så att jag uppskattar serien är nog tydligt. Annars så läser man inte tre delar. Jag gillar författaren för hon skapar trovärdiga karaktärer och oväntade vändningar. I vanliga fall brukar jag inte gilla böcker där man som läsare förstår vem mördaren är inte det avslöjas men av någon anledning stör det mig inte alls i Boltons böcker.

Läsvärd
Odödlig finns på Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Min favorit med Lacey Flint är En mörk och förvriden flod. Läbbig och bra! Tror det är den fjärde boken.

    SvaraRadera