Brudkistan av Unni Lindell

Det är bara tre veckor kvar innan preskriptionstiden går ut för mordet på Maike. Maike dog under en av barndagarna på Gaustad. Gaustad var ett mentalsjukhus och patienternas barn och psykiaterns barn var där på barndagarna, de skulle få en chans att träffa sina fäder och träffa andra barn i liknande situation. Under en av dagarna dog Maike, hon ramlade ner från en stege och slog i huvudet så pass illa att hon avled. När det skedde upptäckte inte poliserna något underligt med dödsfallet men nu nästan 25år senare beslutar sig en av barnen som var med på barndagarna att börja gräva i det. Aud är journalist och börjar kontakta de andra barnen och andra som var inblandade. Den första hon träffar blir psykiaterns dotter Emmy och det blir även den sista hon träffar. Efter deras besök blir hon mördad i sitt eget hem. Cato Isaksen och hans kollegor får i uppdrag att utreda mordet och Marian Dahle får i uppdrag att skydda Emmy.

Något av det första som slog mig när jag började läsa den här boken är att det känns som om det fattas en bok mellan Djävulskyssen och den här. Nu vet jag inte om det finns en sådan bok eller om den bara kommit ut på norska. Ett annat alternativ skulle kunna vara att författaren börjat tröttna på sina karaktärer. Det känns helt enkelt som om det är ett för stort hopp i karaktärernas privatliv från förra boken till den här. Bortsett från det så är den okej. Vet inte om det är jag som tröttnat på Unni Lindell eller vad det nu beror på men den här boken kändes inte så spännande eller intressant. Marian Dahle har bleknat lite som karaktär och Cato verkar mest bara vara trött.

Inte läsvärd blir omdömet och nu blir det inga fler böcker i serien för min del. (Antar att det på sikt kommer komma fler)
Brudkistan finns på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar