Käraste Lena av Ninni Schulman

 Efter händelserna med Ingrids tidigare man så bor hon i en stuga i skogen för att ex mannen inte ska kunna hitta henne. Ingrid drömmer fortfarande om ett liv där hennes dotter Anna kan bo hos henne och det är en dröm hon inte kommer att ge upp. 

När poliserna kallas till Sollerön för ett misstänkt självmord finns det inget som väcker några misstankar att det inte är det. Lena en ung änka har hängt sig i sitt hem på släktgården som tillhörde hennes make och hans bröder. Lenas föräldrar har svårt att acceptera att Lena skulle ha tagit livet av sig och när polisen inte vill gå vidare i utredningen väljer de att kontakta Siljans spaningsbyrå. Ingrid startade Siljans spaningsbyrå för att få en inkomst och göra något meningsfullt men hade beslutat sig för att lägga ner. När Lenas föräldrar integer sig beslutar sig Ingrid för att ta uppdraget.

Jag gillar hur Ninni Schulman skriver,lagom lättsamt men intressant. Ingrid är rädd och stark på samma gång och ska leva sitt liv. Ex mannen Kjell är precis så otäck som det går att tänka sig att en kontrollerande knäpp man kan vara. Händelserna kring Lena skapade många känslor hos mig, frustration medkänsla och hämnd är tre. Det enda som störde mig med boken är slutet, jag vill inte behöva vänta på nästa bok för att få veta hur det går.

Käraste Lena är en bok om ett par otrevliga karlar och kvinnor som kämpar på. Läsvärd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar