Det låsta rummet av Elly Griffiths

 Ruth har åkt till det som var hennes föräldrars hem för att se vad hon vill ha av sin mammas tillhörigheter. Ruths pappas nya fru vill helt logiskt göra om lite i huset efter att ha bott där i två år och då är det dags att rensa bland sakerna. När Ruth går igenom sin mammas tillhörigheter hittar hon underligt nog ett foto taget på 60-talet som visar huset Ruth bor i. 

Polisen med Nelson i spetsen utreder ett dödsfall som vid första anblick ser ut som ett självmord men det finns detaljer som inte riktigt stämmer. 

När coronapandemin slår till med full kraft mot Storbritannien går ingen säker. Samhället stänger ner och alla har en ny verklighet att förhålla sig till. Samtidigt blir en person som både Ruth och Nelson tycker om drabbad.

Det här är fjortonde boken om Ruth Galloway. Jag har tyckt att serien har blivit lite seg men den här boken ändrade på det. Nedstängningen av Storbritannien beskrivs på ett målande sätt och hur det påverkade privatpersoner. Och hur lätt livet blir ännu värre för dem som inte längre kan fly till sitt arbete. Den här boken uppdagar saker om Ruth och jag blev nyfiken på fortsättningen.

Det låsta rummet är en bok som tar upp utsatthet och lyckas kombinera det med spänning och karaktärer som känns som vänner. Läsvärd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar