Blodrött hav av Lilja Sigurðardóttir

 Áróra har inte gett upp hoppet om att hitta sin systers kropp. Att hon inte längre är i livet är Áróra rätt säker på men hon vill hitta sin syster och ge henne en begravning. 

När Flosi kommer hem till sitt hem en kväll är inte hans fru där. Det är en röra i köket och i ugnen står det ett bränt bröd. I köket hittar Flosi ett brev där det står att hans fru är kidnappad. Han får inte kontakta polisen om han vill att hon ska leva. För att få tillbaka sin fru krävs det att Flosi betalar en rejäl summa. Flosi kontaktar sin revisor för att få tag på pengar som Flosi har gömt undan från isländska myndigheter. Áróra blir kontaktad av revisorn eftersom hon ibland gör jobb som går ut på att hitta gömda pengar och transportera pengar över landsgränser. Áróra kontaktar polisen Daniel och så är en polisutredning om människorov startad.

Blodrött hav är andra delen i serien om Áróra. Första boken gillade jag medan den här mest var okej. Den är lite seg men blir bitvis lite spännande. Det jag gillar med isländska författare är deras naturbeskrivningar och lite karga personer. Blodrött hav är som sagt okej så det blir läsvärd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar