Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän) av Jonas Jonasson

 Mördar-Anders har tillbringat större delen av sitt liv i fängelse. Kombinationen sprit och tabletter har bidragit till att en del val han har gjort har lett till gratis husrum och begränsad frihet. Nu har han blivit släppt ännu en gång och den här gången ska han inte tillbaka.

Per Persson ägnar sitt liv åt att vara bitter över att hans farfar inte hängde med när traktorerna fick sitt stora genomslag i Sverige. Pers farfar gick från att ha en avsevärd förmögenhet till att inte ha något.

Johanna Kjellander hade egentligen aldrig något yrkesval utan i hennes släkt blir man präst. Hon borde egentligen ha varit man för att göra sin pappa nöjd men det är inget som hon har kunnat göra något åt.

När de här tre personerna träffas och två av dem kommer på ett sätt att tjäna pengar leder det till oväntade händelser.


Böckerna av Jonas Jonasson växlar mellan att vara riktigt underhållande till att vara en lång gäspning. Den här är som en gäspning. Det räcker inte att slänga in lite gangsters och oväntade händelser. Boken fick mig att småle några gånger men mest var den bara seg och tråkig.

Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän) är inte läsvärd. Boken är inte särskilt rolig utan mest tråkig och lite för krystad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar