En sång för dig av Marc Levy

 Fem år har gått sedan konsertpianist en Thomas far avled. Efter att ha rökt en joint ser Thomas plötsligt sin far Raymond och han har återvänt för att be Thomas om en tjänst. Det Raymond vill är att Thomas ska resa till begravning av kvinnan som Raymond alltid älskat. Väl där ska Thomas stjäla hennes aska och blanda den med Raymonds aska så att de kan få vara tillsammans i evigheten.

Jag hade tänkt mig en smårolig bok men nej. En person som går runt och talar med en avliden person som ingen annan kan se är kanske roligt i tio sidor men inte mer än så. Några gånger drog jag på munnen åt händelser som sker när andra personer tror att Thomas pratar med dem men mer än så var det inte. Det är mycket möjligt att tanken att tillbringa en evighet med den man älskar är romantisk men det här med att ha en avlidens aska i bokhyllan och stjäla aska känner jag nja inför. Det som är positivt med boken är att den är kort och det är allt som är bra med den.

En sång för dig är en extremt fånig berättelse om evig kärlek och vad en man förmår sin son att göra för att nå sitt mål. Inte läsvärd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar