Den amerikanske pojken av Andrew Taylor

Det var en slump eller otur som gjorde att Thomas Shield tog värvning. Han hade tur som överlevde slaget vid Waterloo men vetskapen att andra inte hade samma tur  har inte varit lätt att bära. Det i sin tur gjorde att Thomas begick lite misstag och misstag är svårt att reparera. Fattiga personer som begått misstag har inte lätt att hitta anställning så när Thomas med hjälp av en släkting får jobb på en internatskola så ser allt ut att lösa sig. När en av pojkarna blir antastad av en okänd man och Thomas ingriper så får pojkens familj upp ögonen för Thomas.

Den här boken lätt intressant. Historiska romaner/deckare som riktiga personer förekommer i gör mig alltid nyfiken. I den här boken är det Edgar Allan Poe som spelar en roll i berättelsen. För min smak blev det lite för tjatigt med Thomas eviga trånande efter två fina kvinnor. Hade allt tjat om kvinnorna fått mindre plats i boken så hade det varit bättre. Själva historien är rätt rörig men det går ändå att hänga med i alla svängningar utan allt för stor möda. Tyvärr så tyckte jag inte att den var spännande utan mest bara seg.

Inte läsvärd. En bok i ett tempo som känns som om den var skriven för ett par hundra år sedan men den når inte upp till nivån som krävs för att en seg bok ska vara bra.

Den amerikanske pojken verkar bara gå att köpa på engelska nu och då går det att hitta den på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar