Den tysta patienten av Alex Michaelides

När Alicia Berenson upptäcks av poliser står hon upp i sitt eget hem och runt henne råder kaos. Hennes make Gabriel sitter på en stol med ståltråd virad runt handleder och vrister och det som var hans huvud är bara en blodig massa. Från Alicias armar blöder det kraftigt från skärsår i handlederna.
Alicia blir dömd till rättspsykiatrisk vård och överförs till The Grove. Under rättegången tiger hon och något ord har hon inte yttrar efter mordet på sin make. Sex år senare söker Theo Faber en tjänst på The Grove, det är något som han har väntat på för han vill jobba med Alicia.


Karaktären Theo Faber irriterade mig något otroligt, han är mesig i sitt förhållande till sin fru och verkar allmänt bara gömma sig bakom psykiatrins jargong. Jag trodde att det här skulle vara en spännande bok med oväntade vändningar men den tilltalade mig inte alls. Den är seg och upplösningen var inte så oväntad att den gjorde boken bättre. Inte helt otippat så är det här en bok som hyllas av många och i vanlig ordning förstår jag inte varför.

Inte läsvärd. Dysfunktionell psykoterapeut som behandlar dysfunktionell kvinna. Mörkret de bär med sig förenar dem och gränser suddas ut.

Den tysta patienten finns på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar