Den som haver barnen kär av Viktoria Höglund

Sjutton barn och fyra anställda på Kullens förskola var ute på en utflykt i Lill-Jansskogen när det otänkbara hände. När det var dags för fruktstund var det bara sexton barn. Simon en av tvååringarna i gruppen gick inte att hitta. Sökandet efter Simon startar omedelbart och när de inte hittar honom kopplas polisen in. Kullens förskola har ett avtal med företagshälsan vilket gör att psykologen Malin skickas till förskolan för att fungera som ett stöd för de anställda.

Det är alltid trevligt att börja en recension med något positivt om boken, problemet är bara att det är väldigt svårt att komma på något positivt om den här.
Malin är i särklass en av de mest irriterande karaktärer som jag någonsin haft oturen att stöta på i en bok. Eftersom hon är kvinna så är hon givetvis orolig över att hon gått upp i vikt, hon älskar sin familj fast barnen är jobbiga och maken inte stöttar henne tillräckligt. Hon är skicklig på sitt jobb som psykolog men har ingen koll på den egna familjen. Malin är anställd till 80% och har eget på 20% för att hon är driftigt eller något liknande. Hennes chef på 80% jobbet förstår inget. Hon förstår snabbare än polisen hur försvinnandet och allt annat hänger ihop fast det är extremt långsökt. Hennes ex minns än hur vilt deras sexliv var och han har inga större problem med att avslöja saker som han inte ska prata om med tanke på att han är polis. Sedan så slänger vi in lite olika familjer med lite problem, ett par kvinnor som aldrig kommit över att de inte fick egna barn, en störd individ och ett evigt ältande i hela boken.

Jag kan inte låta bli att förutspå vad som kommer hända i nästa del i den här serien.
  • Malin säger upp sig från sitt 80% jobb för att satsa helt på egen praktik.
  • Malin har en affär med sitt ex polisen.
  • Malins man inser att hon varit otrogen och förlåter henne för han har haft en affär med en granne.
  • Mysteriet med Malins vän får sin lösning.
  • Malin lägger sig i/blir inblandad i ett polisärende och löser det på egen hand
Jag skulle möjligtvis tänka mig att läsa fortsättningen i den här serien om någon betalade mig 100kr per sida. Det lär inte ske så jag kommer inte läsa något mer om Malin.


Inte läsvärd. Den här var helt enkelt bara dålig

Den som haver barnen kär finns på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar