Tysta rop av Angela Marsons

Teresa Wyatt vet att hennes liv snart kommer att vara till ända. Efter att ha jobbat på Crestwood, ett barnhem där saker hände som ingen ska få veta har tiden tickat på och snart ska tiden stanna för Teresa. Teresa lägger sig i badet och hör hur någon tar sig in i hennes hus och hon vet att det är hennes tid att dö nu.
Kriminalkommissarie Kim Stone kallas till Teresa Wyatts hus och arbetet med att ta reda på varför någon mördat Teresa tar sin början.

Det var längesedan nu som en bok fick mig att läsa för många timmar på kvällen men det lyckades den här med. Kim är en stark person som vill ge offer upprättelse och hon drar sig inte för att fatta obekväma beslut som kan slå tillbaka på henne. Som läsare får man veta mer och mer vad som har gjort henne till den hon är idag och det faktum att det inte bara är uppradat på en sida gör att hon känns som en riktig person. Det här var en bok som jag gillade från första till sista sidan. Händelserna på Crestwood är lika spännande/otäcka som det som sker i nutid. Ett par dödsfall i boken är mer än obehagliga och miljöbeskrivningarna förstärker obehaget ytterligare.

Läsvärd. En deckare som står ut från mängden. En bra och spännande historia med karaktärer som känns äkta.

Tysta rop finns på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar