Ingen utväg av Taylor Adams

Darby Thorne försöker att ta sig till Provo i Utah var hennes svårt sjuka mor befinner sig på ett sjukhus. Vädret är inte på Darbys sida utan gör snarare sitt bästa för att förstöra hennes planer. Snön vräker ner och till sist inser Darby att hon inte kommer längre utan kör in på en rastplats med ett besökscenter. Hon är inte den enda som hamnat där utan det finns flera bilar på parkeringen och inne i besökscentret träffar hon på de andra. Efter en stund går Darby ut för att försöka få täckning på sin mobil och hon väljer att passera de parkerade bilarna. När hon passerar en skåpbil tycker hon sig se en liten barnhand bakom galler. Det verkar som om någon av de andra personerna i besökscentret har ett barn inlåst i en hundbur. Eftersom det inte går att ringa polisen är det upp till Darby att befria barnet.

Det här är en bok som låter mer spännande än den är. Lite spänning är det men det blev för mycket superhjälte över Darby för att jag skulle kunna ta allt på allvar. Hon klantar sig gång på gång och gör ologiska saker men så klarar hon ut något för att sedan klanta sig igen. För min del blir inte en bok heller spännande bara för att man fyller den med otäcka beskrivningar av vad människor utsätt för. Att epilogen sedan bara tog upp allt vad man själv som läsare hade kunnat räkna ut drog ner omdömet ytterligare för mig.

Inte läsvärd. Uppskattar man böcker med beskrivningar av otäckheter som människor utsätts för och en huvudperson som klarar i stort sett allt så är det här en bok som passar

Ingen utväg finns på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar