Fågelskådaren av Olséni & Hansen

Egon har ägnat mycket tid åt att öva upp sin förmåga att vissla som olika fåglar. Anledningen till det är att han blev tillfrågad om att hålla i fågelbingo under Falsterbo Bird Show. Efter att ha övat under många månader så är nu dagen här när han ska få visa vad han går för. Egon, hans gode vän Ragnar och Jan Häger som är ordföranden i ornitologföreningen Rosentärnan beger sig till fågeltornet på heden i Falsterbo för att förbereda. Vid fågeltornet blir det tvärstopp på alla tre för där ligger en död man. Jan Häger vill genast ringa efter polisen och Ragnar håller med, Egon däremot börjar sätta upp ett bord. Egon vägrar låta ett lik förstöra sitt uppträdande, att inte få vissla alla olika fågelläten som han har övar på vägrar han acceptera. Den döda kan inte bli mer död så att låta honom ligga någon timme extra ser inte Egon som så hemskt. Platsen den döda ligger på är däremot inte så bra för deltagarna i fågelbingon kan inte undvika att se honom. Egon löser det problemet på sitt sätt.

Det här är andra boken i serien Mord i Falsterbo och det känns lite som om det här med att flytta lik hade räckt att ha med i en bok. Buskiskänsla är det även i den här boken och det blir lite för fånigt då och då. Lite fånigt men trovärdigt har jag lättare att ta än som i de här böckerna när det slår över lite för mycket. Om man vill läsa något lättsamt som kräver ytterst lite och få le ibland så fungerar de här böckerna bra.

Lävärd. Inget minnesvärt och ingen serie som jag längtar efter att läsa mer av men böcker jag kan tänka mig att läsa som omväxling till tyngre/krävande böcker.
Fågelskådaren finns på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar